Слідкуйте за новими надходженнями літератури до відділу краєзнавчої літератури і бібліографії в рубриці "Що читати про край"

вівторок, 22 жовтня 2019 р.

«Василь Галяс. Щоденник 1933-1946»: презентація книги



22 жовтня 2019 року відбулась презентація книги «Василь Галяс. Щоденник 1933-1946».



Раїса Краєва (Галяс) розповіла про роботу над книгою



Завідувач відділу краєзнавства Тетяна Андросова щиро подякувала за подарунок

Про ідею книги та її зміст розповіли упорядники - діти Василя Галяса - педагог Краєва (Галяс) Раїса та відомий журналіст, заступник головного редактора газети «Порто-Франко» Олександр Галяс.


Книжка заснована на 11 щоденниках українського історика, бібліографа, старшого лаборанта кафедри історії України Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Василя Галяса та охоплює період з 1933 по 1946 рр.
Цікаво, що розпочав вести щоденники Василь Галяс у 12-річному віці.
«Вiсiмдесят рокiв тому, у червнi 1939-го, зi школи № 117 пiшли "у свiт широкий" перші ïï випускники. Серед них був i мiй батько, Василь Терентійович Галяс. Збереглися його щоденники того часу. З них я вiдiбрав найбiльш цiкавi подiï останнього етапу батькового шкiльного життя. Отже повернемося подумки у рiк 1939-й...», - ділиться спогадами Олександр Галяс.
В цьому виданні багато деталей, за якими можна судити про життя та побут Одеси довоєнного. Особливу цінність становлять записи часів служби в Армії - правда самої кровавої в історії людства війни очима нашого земляка.


Про подію в сюжеті медіагрупи «Глас»

Немає коментарів:

Дописати коментар

. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...