Слідкуйте за новими надходженнями літератури до відділу краєзнавчої літератури і бібліографії в рубриці "Що читати про край"

середу, 27 травня 2015 р.

Тут вам розкажуть за всю Одесу...



До 140-річчя бібліотеки

20 лютого 2015 року в бібліотеці стартував цикл краєзнавчих читань «Тут вам розкажусь за всю Одесу», який складається з 4-х частин.


Перша зустріч під назвою "Библіотека Общества взаимнаго вспомоществованія приказчиковъ-евреевъ (1875-1920)" була присвячена першим рокам існування бібліотеки, її засновнику Самсону Бернфельду, в якій взяла участь екскурсовод Одеського бюро подорожей та екскурсій Ірина Білоцерківська.

Дивіться фото заходів  ТУТ






4 березня, під час другої зустрічі, йшлося про історію бібліотеки та Одеси 20-40-х років ХХ-го століття. Присутні були в захваті від зустрічі з істориком, краєзнавцем, письменником Віктором Савченком.










Третя зустріч, яка выдбулась квытня, була присвячена історії бібліотеки в період воєнних та післявоєнних років та літературному житті Одеси 50 60 х років.

Перед студентами виступила Г.О. Мисюк – літературознавець, співробітник Одеського літературного музею, яка розповіла про життя і творчість одеських письменників і поетів 50 60 х років.


На фото: Г.О. Мисюк 




Четверта, заключна, зустріч відбулась 27 травня 2015 року і була присвячена історії бібліотеки з 1960 року до сьогодення. Традиційно паралельно йшлося й про життя міста зазначеного періоду.
Перед студентами Одеського ліцею будівництва і архітектури виступив Ю.А. Слюсар –заступник директора з наукової роботи Одеського історико-краєзнавчого музею. Із захопленням присутні слухали доповідь "Пам’ятники військової слави Одеси-ювіляри травня": 55 років від дня відкриття пам’ятника Невідомому матросу; 45 років від дня закінчення спорудження меморіалу Алея Слави; 40 років з дня відкриття меморіала Героїчної оборони Одеси на місці 411-ї берегової батареї.

Яскравість оповіді додала демонстрація електронного відеоряду "Військова слава Одеси у мармурі, граніті та бронзі" та огляд книжково-ілюстративної виставки аналогічної тематики.








На фото: Ю.А. Слюсар





Немає коментарів:

Дописати коментар

. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...