Слідкуйте за новими надходженнями літератури до відділу краєзнавчої літератури і бібліографії в рубриці "Що читати про край"

вівторок, 8 квітня 2014 р.

Пам'ятаємо кожне ім'я: 10 квітня - День визволення Одеси


04 квітня 2014 року в читальному залі до 70-річчя визволення Одеси і Одеської області від німецько-фашистських загарбників пройшли краєзнавчі історико-патріотичні читання "Пам'ятаємо кожне ім'я".

В  рамках заходу відбулась зустріч студентів міста з Дубровим Борисом Івановичем, автором 22-х публіцистичних та художньо-документальних книг, який під час фашистської окупації був в Березівській підпільній організації під керівництвом В.Ф. Д'яченка.

Дубров Б.І. поділився з молоддю спогадами про героїв визволення Одеси та Одещини від німецько-фашистських загарбників: віце-адмірала Г.В. Жукова та маршала Радянського Союзу Р.Я. Малиновського, про Героїв Радянського Союзу, кулеметниць Ніну Онілову та Людмилу Павлюченко.

Опроненко Людмила Миколаївна, автор книги "Герої Соціалістичного Труда Одещини. 1940-1990 рр.", розповіла про героїв, які були визволителями Одеси і області.
По закінченню зустрічі перед молоддю та гостями виступили студенти ліцею будівництва та архітектури під керівництвом художнього керівника Степанової Є.Г. Були прочитані вірші воєнної тематики та пролунали пісні воєнних років.



На фото: Андросова Т.О., зав. відділом краєзнавчої літератури і бібліографії



На фото: Дубров Б.І. та Опроненко Л.М.


На фото: студенти ліцею будівництва та архітектури (керівник Степанова Є.Г.)



Під час заходу була представлена електронна презентація "Пам'ятаємо кожне ім'я"


Немає коментарів:

Дописати коментар

. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...